אם יש משהו שמאפיין יותר מכל את תפקיד המנהל, הם תכונות נוספות מעבר לידע המקצועי - כמו יצירתיות, שיקול דעת בריא, קור רוח ועוד. בניגוד למה שנהוג לחשוב, תכונות אלו הן תכונות נרכשות שניתן ללמוד. בעולם המתחדש בקצב מהיר, יותר ויותר מנהלים מבינים את החשיבות של הכשרה למנהלים, שמעניקה כלים שונים הנוגעים הן לפן האסטרטגי והן לפן הניהולי – ואלה מסייעים לשורת מנהלים טובה יותר בארגון.
המטרה של תוכניות הכשרה למנהלים היא להכשיר מנהלים צעירים ו/או ותיקים לנהל משימות ואנשים על ידי קבלת כלים ומיומנויות. ההכשרות מתמקדות במספר תחומים: בפן האישי ובפיתוח של מסוגלות והעצמה וכן בפן העסקי שכולל פיתוח עסקי, חשיבה אסטרטגית, תכנון ויישום ועוד. תוכניות מסוג זה רלוונטיות לעובדים בחברה שעתידים להתקדם לתפקידי ניהול וכן למנהלים בפועל שרוצים להעשיר את ארגז הכלים שלהם.
הנושאים הנלמדים בתוכניות הכשרה למנהלים הם רבים ומגוונים: משא ומתן, מוטיבציה, פתרון קונפליקטים ופתרון משברים, אסטרטגיה עסקית, תכנון ויישום, ניהול תקציב ועוד. את תוכניות ההכשרה למנהלים ניתן לחלק ל-3 מסלולים עיקריים – פיתוח אישי, פיתוח ארגוני ופיתוח גלובלי. כמו כן, ניתן לבנות תוכנית ייעודית ומותאמת לקבוצת מנהלים המגיעים מאותו הארגון.
המנהלים הם הכוח המניע בארגון, והם חולשים על משימות מורכבות ומאתגרות לצד ניהול של אנשים. מסיבה זו, השפעתם על הצלחתו של הארגון ועל הרווחיות שלו היא גבוהה ביותר, במיוחד כשהם לויאליים ומבינים את המשימה העומדת לפניהם. השקעה במנהלים בארגון בדמות הכשרת מנהלים היא השקעה שמחזירה את עצמה – ומובילה לשורת מנהלים שהם אינם רק טייטל, אלא בארגז הכלים שלהם ישנן מיומנויות חדשות ועדכניות להתמודד עם הניהול במאה ה-21.
המאמר נכתב באדיבות להב - פיתוח מנהלים