מדריך חיפוש עבודה בישראל

דמי אבטלה לסטודנטים

סטודנטים הם לרוב אנשים שאינם עובדים, או שעובדים בשכר חלקי בלבד. ועדיין, ישנם מקרים בהם מצליחים החרוצים שבהם לשלב לימודים ועבודה, גם בזכות תוכנית שעות גמישה. האם במצב כזה הם זכאים לדמי אבטלה? מסתבר שכן, בתנאים מסוימים כמובן.

חשוב לציין כי גם סטודנט צריך לעמוד בתנאים שמציב המוסד לביטוח לאומי לקבלת דמי אבטלה: עליהם להיות מעל גיל 20, לשלם דמי ביטוח לאומי במשך תקופה של 360 ימים או 300 (תלוי בסוג המשרה, מלאה או יומית) ולהיות בזמן בקשת קצבת האבטלה - מובטלים לחלוטין, כלומר לא עובדים בשום עבודה אחרת.

התקופה של תשלום דמי הביטוח הלאומי נעשית, מן הסתם, במהלך עבודתו של הסטודנט בעבודה קודמת, לפני שפוטר או עזב את העבודה. זו תקופה שנקראת תקופת אכשרה, והיא לא חייבת להיות רצופה.

אדם אשר התחיל את לימודיו ולכן עזב את עבודתו, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה, למרות הפגיעה בתנאי המחייה שלו, לכאורה. סטודנט שירצה לעבוד תוך כדי הלימודים במשרה מלאה יצטרך להוכיח כי הלימודים אינם מפריעים לו לעבוד כך, ורק אז הוא יזכה לדמי האבטלה המגיעים לו.

בעניין זה, ישנו הבדל בין סטודנטים לתואר ראשון ובין סטודנטים לתואר שני - האחרונים לא זקוקים להציג תכנית לימודים כדי לקבל את דמי האבטלה, בין היתר משום שהתואר השני יהיה לרוב מרווח יותר וגמיש יותר.

זכרו כי המוסד לביטוח לאומי, למרות השם שיצא לו (הייתה לכך סיבה טובה מאוד, לפחות בשנים עברו) מנסה בעיקר לבוא לקראתכם לסייע לכם. שיתוף פעולה מלא וקריאת התנאים המתאימים לדמי אבטלה באתר המוסד, יסייעו לכל הצדדים לבצע את התהליך מהר ככל האפשר. כדאי לכם!

שתף תוכן זה עם חבריך!

כללי

לימודים בחו"ל

הכנה לעבודה

זכויות עובדים

מדריכי חיפוש עבודה

חיפוש לפי תחומים

מפרסמים ונותני חסות

ג'וביק קבוצת נישה השמה דנאל משאבי אנוש

הטיפים המקצועיים שלנו לכתיבת קורות חיים אטרקטיביים ורלוונטיים.

קרא עוד

כל מה שאתה צריך לדעת כדי להתכונן לקראת ראיון העבודה.

קרא עוד

כיצד למקסם את מאמצי חיפוש העבודה בעזרת חברות השמה.

קרא עוד