מדריך חיפוש עבודה בישראל

תאונת עבודה - מי משלם ומה עושים?

אם עברתם חלילה תאונה במקום העבודה, דעו שאתם מכוסים על ידי ביטוח נפגעי עבודה. הכיסוי מאפשר לכם לקבל פיצוי וכן טיפול רפואי חינם. במידה ונקבעת נכות, אתם זכאים גם לפיצוי בגינה ויש גם זכאויות שונות לבני משפחה של מי שנפגעו ונפטרו כתוצאה מפגיעה בעבודה.

החוק מגדיר "נפגעי עבודה" כמי שנפגעו מסיבה כלשהי במהלך העבודה שלהם. הפגיעה יכולה להיות בגלל תאונה, אבל היא יכולה להיות גם כתוצאה מדברים שמוגדרים כמחלות מקצוע או פעולות חוזרות ונשנות, שגרמו לנזק בריאותי. תביעת נזיקין ופיצויים בהתאם לחוק נפגעי עבודה מתנהלת ברוב המקרים מול הביטוח הלאומי.

לצערנו, למרות שדברים רבים מאוד קבועים בחוק, יש עדיין מקום רב מאוד לפרשנויות בכל מיני תחומים. לדוגמא, ועדות רפואיות של הביטוח הלאומי הן אלה שקובעות שיעורי נכות לנפגעים. באופן כזה הן קובעות למעשה את גובה הפיצויים וטיבם ולעיתים יש מחלוקת בין הנפגע לוועדה. יש היום הרבה מאוד עורכי דין שעוסקים בייצוג של נפגעים מול ועדות הביטוח הלאומי, רפואיות ואחרות. רצוי מאוד שאם נפגעתם, תתייעצו כבר בתחילת הדרך עם עורך דין מומחה שכזה.

עורך דין בראשון לציון מוצאים רק באתר B144

עורך דין תאונת עבודה

חלוקת הזכאות לפיצויים

הזכאות לפיצויים נחלקת למעשה לשלושה חלקים. אם הנפגע מתאונה אינו יכול לעבוד בתקופה שלאחר התאונה (ועד 91 יום אחריה, כולל שבתות וחגים) או שהוא איבד את מקום העבודה שלו, הוא זכאי לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי. דבר זה נקרא "תשלום דמי פגיעה".

החלק השני הוא התשלום הרפואי: אם קורה מקרה שכזה ואין יכולת לאדם לעבוד, הוא זכאי גם לטיפול רפואי חינם וללא השתתפות עצמית. דבר זה ניתן כמובן במסגרות הציבוריות של קופות החולים. חשוב לדעת שלמרות שלא מדובר ברפואה פרטית, אם הנפגע היה מבוטח במסגרת ביטוח משלים (שב"ן) הוא יהיה זכאי לשירותים אלה תמורת השתתפות עצמית.

הנושא השלישי הוא נושא של נכות: אם נקבעת נכות תמידית או זמנית כתוצאה מפגיעה בעבודה, הנפגע זכאי לפיצוי. שיעור הנכות וגובה הפיצוי נקבע כמו שאמרנו על ידי ועדות המוסד לביטוח לאומי. נכי עבודה זכאים למענק או לעיתים גם לקצבה וסיוע לשיקום. במקרה והפגיעה גרמה חלילה למות העובד, בני המשפחה – שארים – זכאים גם הם להטבות שונות.

איך ואת מי תובעים נפגעי עבודה?

באופן עקרוני תובעים את המוסד לביטוח לאומי. יש טופס תביעה (ניתן להוריד באינטרנט) שבו מפרטים כיצד קרתה התאונה, מה הנזקים שנגרמו כתוצאה ממנה וכו'. יש לצרף מסמכים רפואיים שונים כגון דו"ח מחדר מיון או דו"חות רפואיים אחרים וניירת נוספת, כפי שמפורטת בטופס.

יש כמובן לציין את תאריך התאונה ואת הטיפולים הרפואיים שניתנו. אם הנפגע חזר לעבודה, יש לציין את אורך התקופה שעד לחזרה לעבודה.

כל הטפסים והמסמכים נשלחים לביטוח הלאומי והוא זה שבודק את הזכאות ואת שיעוריה או את טיב הפיצויים. במקרה שבו פניה כלשהי נדחתה, יש אפשרות ערעור על החלטות המוסד ויש כמובן אפשרות לפנות לערכאות (בית הדין לעבודה, ברוב המקרים).

שתף תוכן זה עם חבריך!

כללי

לימודים בחו"ל

הכנה לעבודה

זכויות עובדים

מדריכי חיפוש עבודה

חיפוש לפי תחומים

מפרסמים ונותני חסות

ג'וביק קבוצת נישה השמה דנאל משאבי אנוש

הטיפים המקצועיים שלנו לכתיבת קורות חיים אטרקטיביים ורלוונטיים.

קרא עוד

כל מה שאתה צריך לדעת כדי להתכונן לקראת ראיון העבודה.

קרא עוד

כיצד למקסם את מאמצי חיפוש העבודה בעזרת חברות השמה.

קרא עוד